Skip to main content
NyheterUutiset

Åbo är mitt i världen! Ny barnbok om Åbo stads historia ur ett globalt perspektiv

Visste du att Åbo en gång var Sveriges näst största stad? Och visste du att Åbo alltid varit en stad mitt i världen? Oavsett om du svarar ja eller nej, och vare sig du är barn eller vuxen, så har du nu en unik chans att bekanta dig med Åbo stads historia ur ett globalt perspektiv! Även om vi inte alltid tänker på det, så är våra liv på många sätt kopplade till människor överallt i världen. Denna barnbok är full med roliga och spännande illustrationer och berättelser ur Åbos historia. Vår historiska resa börjar på stenåldern och tar oss genom århundradena ända till dagens Åbo. Boken erbjuder intressant läsning för både inbitna historieälskare och noviser som precis hittat sin väg till ämnet.

Historikerna Otso Kortekangas och Panu Savolainen har skrivit en bok om Åbo stads historia för barn i skolåldern: En stad mitt i världen. Åbobarnens världshistoria. Boken finns även på finska, med namnet Kaupunki maailman keskellä. Turun lasten maailmanhistoria.
Boken finns att köpa i museibutiken Laurentius och i välsorterade bokhandlar samt via Sigillums egen nätbutik. Välkommen med på en resa till Åbobarnens världshistoria!

Foto: Jean Lindén, Åbo Underrättelser.