Skip to main content
Blogi

Arkeologiyrityksen arkipäivää

Kirjoittaja 24.7.2015No Comments

Tänään 24.7. vietetään kansainvälistä arkeologian päivää. Kaikkitietävän wikipedian mukaan päivän tarkoituksena on, että arkeologit ja arkeologian alalla työskentelevät kertovat työstään blogeissa ympäri maailman. Tartutaan siis haasteeseen.

Arkeologia on yksi yrityksemme toimiala, johon meillä on tarkoitus panostaa jatkossa entistä enemmän. Teemme erilaisia arkeologisia toimeksiantoja kunnille ja julkishallinnon organisaatiolle sekä yrityksille ja yksityisille tahoille. Valtaosa toimeksiannoista liittyy rakentamiseen ja maankäyttöön sellaisilla alueilla, joilla on joko aiemmin todettu muinaisjäännöksiä tai joilta voi mahdollisesti löytyä muinaismuistolain suojaamia todisteita ihmisten menneisyydestä. Tämän lisäksi olemme tarjonneet asiantuntemustamme myös yksityisille tahoille ja kansalaisille, jotka haluavat tutkituttaa omistuksessaan olevia alueita myös puhtaasta mielenkiinnosta.

Varsinaisten kaivausten lisäksi suoritamme inventointeja, koetutkimuksia ja työmaiden arkeologisia valvontoja. Teemme myös maankäyttöön, muinaisjäännöksiin ja kulttuuriympäristöihin liittyviä selvityksiä, jotka voidaan jalostaa tarvittaessa joko erillisiksi julkaisuiksi tai osaksi laajempia paikallishistoriatutkimuksia. Tarjoamme arkeologisten tutkimusten lisäksi myös kenttätyöhön liittyvää täydennyskoulutusta, esimerkiksi mittaus- ja dokumentaatiotehtäviin liittyen. Ammattitaitoomme kuuluu myös kattavasti kaikenlainen arkeologiaan liittyvä sisällöntuotanto ja toteutus kuten näyttelyt, retket ja erilaiset tapahtumat.

Periaatteenamme on, että teemme kunnolla sen minkä teemme. Haluamme tarjota laatua, luotettavaa palvelua sekä sujuvaa yhteistyötä. Pyrimme tarjoamaan kuhunkin tehtävään ja toimeksiantoon siihen parhaiten sopivat työntekijät. Mikäli omasta joukostamme sopivaa henkilöä ei ole käytettävissä, etsimme tehtävään parhaiten sopivan. Työntekijöillemme haluamme tarjota hyvän työpaikan, jossa jokaisen osaamista arvostetaan ja jossa on myös mahdollista osallistua arkeologisten tutkimus- ja dokumentointimenetelmien kehittämiseen.

Koska työmme sisältää monenlaisia tehtäviä, on tavallista työpäivää vaikea kuvailla. Juuri tänään, kansainvälisenä arkeologian päivänä, olemme laatineet tutkimuslupahakemusta kaupunkiarkeologista kaivausta varten, pestanneet porukkaa tulevalle työmaalle, haastatelleet yhtä työntekijää syksyn inventointiprojekteja silmälläpitäen, suunnitelleet markkinointia, käyneet läpi muutamia kirjoituksia sekä antaneet ohjausta työharjoitteluun ja arkeologiseen tutkimukseen. Tänään ei ole siis löydetty arkeologisia aarteita eikä oltu kentällä kuoppia kaivelemassa tai maata mittailemassa, mutta muuten on ollut oikein mukava ja mielenkiintoinen päivä.

Lisää päivästä muualla maailmassa: https://www.facebook.com/thedayofarchaeology