Kustannustoiminta

Sigillum – Kirjaa kunnioittava kustantaja

Sigillum julkaisee vuosittain kolmesta viiteen historia-alan tietokirjaa ja tieteellistä teosta. Toiminnassamme keskeistä on kunnioitus kirjaa ja tekijän siihen käyttämää aikaa kohtaan. Jokainen julkaistavaksi valittu teos käy läpi huolellisen kustannustoimituksen, ja tekijä saa muun muassa kielellisiä ja rakenteellisia parannusehdotuksia, joiden avulla hyvästä teoksesta kehittyy vieläkin parempi. Koska olemme pieni kustantamo, kykenemme kuuntelemaan ja ottamaan huomioon tekijän toiveet paremmin kuin isot organisaatiot. Tekijä voi vaikuttaa teoksensa ulkoasuun, kuvitukseen, painosmäärään ja markkinointiin neuvottelemalla asiasta kanssamme.

Sigillum ja tieteellinen julkaiseminen

Meille Sigillumilla on tärkeää, että suomi säilyttää asemansa tieteen kielenä myös nykymaailmassa, jossa kaikkia kehotetaan kansainvälistymään. Haluamme tarjota historian ja lähitieteiden tutkijoille väylän laadukkaaseen ja tasokkaaseen tieteelliseen julkaisemiseen, olipa sitten kyse monografioista tai artikkelikokoelmista. Erityisesti haluamme tukea nuoria, tieteellisen uransa alkuvaiheessa olevia tutkijoita tarjoamalla väylän väitöskirjojen julkaisuun. Tutustu Sigillumin tieteelliseen kustannussarjaan Bibliotheca Sigillumianaan.

Sinustako Sigillumin kirjailija?

Etsitkö teoksellesi kustantajaa? Meillä olet hyvissä käsissä! Tarjoamme yksilöllistä, lhmiskasvoista kustannustyötä sekä mahdollisuuden solmia Tietokirjailijoiden liiton suosituksiin pohjautuva kustannussopimus aikaisessa vaiheessa. Jo projektin alkuvaiheessa solmitusta kustannussopimuksesta voi olla hyötyä esimerkiksi etsittäessä teokselle ulkopuolista rahoitusta.

Synopsis tai käsikirjoituksen saatekirje voi sisältää muun muassa seuraavia asioita:

  • tekijän/tekijöiden esittely
  • tiivistelmä teoksen sisällöstä
  • alustava sisällysluettelo
  • Miksi teos on kirjoitettu ja mitä uutta se tarjoaa lukijalleen?
  • Millaiselle kohderyhmälle tai millaiseen käyttöön käyttöön kirja on tarkoitettu?
  • markkinointi-ideoita
  • arvio käsikirjoituksen laajuudesta
  • alustava kuvitussuunnitelma, mikäli teokseen halutaan kuvitusta

Toimita käsikirjoituksesi tai synopiksesi yhteystiedoin varustettuna Sigillumin kustannustoiminnan yhteyshenkilö ja kustannustoimittaja Olli Kleemolalle sähköpostitse osoitteeseen olli.kleemola(at)sigillum.fi.  Päätöksen teoksen julkaisusta tekee kustannustoimittaja yhdessä osakeyhtiön hallituksen kanssa. Käsikirjoituksen normaali käsittelyaika on 1–2 kuukautta.

Tieteellinen julkaisusarja Bibliotheca Sigillumiana

Panu_etukansi_200x234

Panu Savolainen: Teksteistä rakennettu kaupunki. Julkinen ja yksityinen tila turkulaisessa kielenkäytössä ja arkielämässä 1740–1810

Kleemola_Valokuvat_sodassa_etukansi_pieni

Olli Kleemola: Valokuva sodassa. Neuvostosotilaat, neuvostoväestö ja neuvostomaa suomalaisissa ja saksalaisissa sotavalokuvissa 1941–1945

 

Tietokirjat

 Värityskirjan-kansi_pieni

Suomen arkeologian helmiä

 

Heli Teittinen: Ei onnea suurempaa kuin suojata syntymämaata – Juvan lotat 1920–1944

 

Taittotyöt

Teemme taittotöitä tilauksesta myös oman kustantamomme ulkopuolelle. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Referenssit:

Jouko Viljanto: Filipoffien jälkeläisten sukutarinoita. 2017. Taitto Markus Kivistö, Oy Sigillum Ab. Kustantaja: Filipoffien jälkeläisten sukuseura.

Timo Soikkanen: Suomalaisen poliisin synty ja Turun poliisilaitos 1816–1918. Turun poliisi 200 vuotta osa I. 2016. Taittotyö ja viitteet Markus Kivistö, Oy Sigillum Ab, ulkoasu AD Tapana. Kustantaja Lounais-Suomen poliisilaitos.

Kutala – kylä vuolteiden varrella. 2016. Taitto Markus Kivistö, Oy Sigillum Ab. Kustantaja Kutalan Nuorisoseura.

Pentti Mäkelä: Ossin Aika. Palkkakysymyksiä ja työsuojelua Turun telakalla 1950-luvulta 1980-luvulle. 2013. Taitto Markus Kivistö, Osuuskunta Sigillum. Kustantaja Ossi Ahokkaan Säätiö.